V-Twin City Oy:n historia

Matti Lankinen, V-Twin City Oy:n perustaja, aloitti liikkeen toiminnan harrastuspohjalta vuonna 1983. Tehtyään 80-luvun alussa useita palkintoja voittaneen 93cid Shovel-stroker-pyörän (tähän aikaan Suomessa oli vain n. 50-80 Harleytä), muut harrastajat alkoivat kysellä Matilta: ”Voisitko tehdä mullekin vähän kone- ja vaihdelaatikkoremppaa?”. Osien puutteen vuoksi (Suomessa ei juurikaan ollut Harley-osien / aftermarket-osien maahantuontia), tehtiin silloin jälleenmyyntisopimukset mm. ruotsalaisen Roffes Motordelarin ja U.S.A.:laisen Tedd Cycle inc:in kanssa, koska heillä oli silloin paras osavalikoima sen aikaisiin pyöriin.

Lopulta tuli aika päättää tulevaisuudesta ja Matti valitsi Harley-Davidsonit!

Kesäkuussa 1986 liike kirjattiin kaupparekisteriin nimellä ”V-Twin City”. Business kasvoi tasaisesti ja vuoden 1986 puolivälissä H-D:n maahantuoja vaihtui ja V-Twin City sai kunnian olla ENSIMMÄINEN DIILERI Suomessa! Vuoden 1987 alussa yrityksellä oli paljon sopimuksia yritysten kanssa Ruotsissa ja U.S.A.:ssa. Harrikoiden lukumäärä oli kasvanut jo lähes sataan ja 1988 oli aika palkata ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä Timo Koivula. Toisen vuoro oli jo 1989, Kalle Uusitalo, joka nykyisin työskentelee toimitusjohtajana. Kolmas henkilö, Ari Kulmala, tuli taloon 1992 ja työskentelee nykyisin huoltomekaanikkona.

Vuonna 1989 muutimme uusiin isompiin tilohin, jonne rakennettiin myös täydellinen in-house koneistuskeskus, näyttelytila ja huoltotilat 7:llä nosturilla. Ja jonne myöhemmin rakensimme myös dyno-huoneen asiallisella ilmanvaihdolla.

Vuonna 2000 perustettiin Turun sivupiste joka parin vuoden kuluttua myytiin Sumeko Oy:lle joka jatkoi Harley-Davidson jälleenmyyjänä Turussa.

1.3.2014 V-Twin City Oy osti Sumeko Oy:n tytäryhtiöltä SGN-Bikesilta liiketoiminnan takaisin. Tämän tehdyn liiketoimintakaupan myötä voidaan katsoa ympyrän sulkeutuneen. Tällä hetkellä meillä työskentelee 14 henkilöä + kausiapulaiset.

Tavoitteenamme on pitää asiakkaamme tyytyväisinä:

* tarjoamalla heille parhaita aftersales -tuotteita Suomessa
* tarjoamalla suurinta valikoimaa O.E.M.-osia, lisävarusteita ja vaatteita
* tarjoamalla parhaiten koulutetut Harley- ja Buell-mekaanikot Suomessa
* tarjoamalla parhaita aftermarket-tuotteita customointiin
* tarjoamalla parhaita ja kohtuullisen hintaisia varaosia vanhoihin ja uusin Harley-Davidsoneihin.
* pitämällä laajinta varastoa, joka takaa nopeat toimitukset

”You can talk and walk – or ride with pride – Harley-Davidson’s V-Twin City”

Terveisin,
V-Twin City Oy