In memorial

Matti Lankinen

V-Twin City Oy:n perustaja

s. 3.9.1960

k. 23.12.2003

Matin muistoksi

Matti oli tekniikan mies jo poikasena. Perheen muutettua Loimaalle 60-70 -lukujen vaihteessa alettiin Matin tallissa rakentaa naapuruston poikien kanssa mitä merkillisimpiä vempaimia, näistä legendaarisin oli ehkä Matin Honda Monkey -mopo.

Ensimmäisen mikroauton hankinta johti pojat monivuotiseen aktiiviseen kilpailutoimintaan. Matille tiimin menestyminen oli tärkeintä, luonteensa mukaisesti hän siirtyi sivuun kuljettajan tehtävistä, koska kevyemmät kaverit pystyivät ajamaan nopeammin. Matti syventyi perusteellisesti autojen tekniikkaan ja pian tiimi nousi huippujen joukkoon.

Nuoruuden harrastustoiminta sitoi pojille elinikäisen ystävyyden.

Matti kasvoi yrityselämään perheensä ja heidän omistamiensa konepajojen mukana. Wille-monitoimikoneiden alkutaipaleella Matin rooli oli merkittävä, koska hän kävi perheensä sisällä keskusteluja uusista ideoista ja toimi projektimiesten uskonvahvistajana silloin kun tavoitteita ei heti saavutettu.

Matin rakenteluinnostus siirtyi autojen kautta moottoripyöriin. Opiskellessaan Turussa autoinsinööriksi hän hankki ensimmäisen Harley Davidsoninsa. Tapansa mukaan hän rakensi siitä ainutlaatuisen pyörän, jolla hän sai useita rakentajapalkintoja ja kuuluisuutta myös ulkomailla.

Perheen luovuttua konepajoista Matti syventyi yhä enemmän rakenteluun ja Harley Davidson -kulttuurin edistämiseen. Matti luki paljon ulkomaisia alan julkaisuja ja omaksui niistä asioita, joita Suomessa ei vielä tunnettu. Näin hän oli aina ’ajan hermolla’ ja toi Suomen harrastajille aivan uusia tuulia. Tultuaan tunnetuksi hänelle tuli runsaasti kysyntää rakentamisesta myös muilta ja tämä johti hänet pian alan yrittäjäksi. Taitavana organisaattorina hän kokosi ympärilleen motivoituneen ryhmän eri alojen ammattilaisista ja projektit toteutettiin tehokkaasti.

Vaikka projekteissa oli mukana paljon alan ammattilaisia, piti Matti kokonaisuuden hallinnassaan ja vastasi itse suunnittelusta. Hänellä oli erittäin hyvä tyylitaju ja maku, olipa kyse minkä tahansa asian suunnittelusta.

Toiminta laajeni nopeasti ja Matti hankki yritykselleen hyvät ja tyylikkäät puitteet. Hän aloitti myös uusien ja käytettyjen pyörien myynnin. Järjestelmällisesti hän koulutti sekä itseään, että henkilökuntaansa ja V-Twin City kasvoi yhdeksi alan parhaista ja tarjoaa vakituisen työpaikan 7:lle hengelle.

Matti innostui uudelleen myös kilpailemisesta ja hänen tiiminsä kilpaili vuosia Drag Racing-kiihdytyskisoissa Harley Davidson tekniikkaan perustuvilla pyörillä saavuttaen SM, PM ja Euroopan mestaruuksia. Näistä kilpasarjoista Matti siirtyi myöhemmin lanseeraamaan Suomeen uutta Legends-autosarjaa, siinä hän toimi myös tiimin toisena kuljettajana.

Sekä yrityksensä, että harrastustensa osalta hän on tehnyt Loimaata tunnetuksi laajalti.
Matin järjestelmällisyys, siisteys ja perusteellisuus antoi jo nuorena esikuvan myös muille, hän oli myös huomaavainen ja huumorintajuinen ystävä. Vahvoja ystävyyssiteitä syntyi kaikissa yhteisprojekteissa.

Ottaen osaa omaisten suruun
Ystävät ja työkaverit